L’Assemblea Jove reparteix 15.000€ entre 19 propostes que es duran a terme al llarg del 2018

El passat divendres 17 de novembre vam celebrar a Santa Eulàlia de Ronçana la 13a Assemblea Jove de pressupostos participatius. Cent deu joves van omplir la sala Muriel Casals del Centre Cívic la Fàbrica entre 19h i 21h hores per escoltar les propostes, debatre-les i finalment repartir els 15.000€ entre les 19 activitats que ells mateixos organitzaran amb el suport de La Taka al llarg del 2018.

En la franja de menors de 18 anys la proposta amb més vots va ser el Passatge del Terror, que va arribar a rebre’n 975. En el cas dels majors d’edat, la proposta amb més consens va ser el Punt Lila per la Festa Major, que va obtenir 839 vots. Les novetats que han sortit escollides aquest any són una cursa popular de running i bicis i un Bingo-karaoke proposats per alumnes de 4t d’ESO, les excursions per joves durant l’estiu, la Jornada de formació en el lleure, i el concurs de la samarreta jove. També cal destacar el retorn de l’Esquiada Jove, després que l’any passat no fos proposada per cap jove a l’Assemblea, mentre que aquest any, la proposta que més s’ha trobat a faltar ha la Santaka Zombie, que després de dues edicions no ha estat proposada.  D’altra banda, altres activitats que s’han consolidat i han tornat a ser escollides han estat el Bus Nit per FM de Granollers, la 5a edició de l’Artarreu, la Holi Party, el Sarau de Primavera o el Torneig de Futbol-7.

Un any més els joves de Santa Eulàlia han demostrat que els pressupostos participatius de joventut són la millor eina per tal d’exercir la democràcia directa, dotant-los de capacitat de decisió i responsabilitzant-los de les seves accions.


Article Categories:
General
Open chat