Ja tenim els resultats del projecte ‘Aprenem dels Pressupostos Participatius’

Una vegada finalitzada la votació grupal i individual de les propostes presentades per l’alumnat de 1r i 2n d’ESO de l’Institut La Vall del Tenes, presentem els resultats de les activitats i millores del centre que han obtingut pressupost.

Un total de tres propostes s’han repartit els 2.000€ aportats pel servei de joventut pel projecte. Aquest ha buscat educar a l’alumnat de primer cicle d’ESO en els valors de la democràcia i la participació, fomentant competències relacionades com són el pensament crític, el compromís ètic, la comunicació i la gestió de les emocions.

L’alumnat ha pogut decidir sobre un total de 14 propostes, prèviament presentades i treballades per ells i elles mateixes. Les propostes escollides han estat la millora dels lavabos de l’Edifici Montseny (2001 punts amb 600€), l’organització d’un Scape Room (1577 punts amb 500€) i fer un torneig de futbol bombolla (1198 punts amb 900€). A pocs punts han quedat altres propostes com la instal·lació de taquilles als passadissos, el torneig de futbol i de bàsquet, i la construcció d’un espai chill-out al pati.

El procés continua en marxa per tal d’implementar els resultats abans de finalitzar l’any. Per això, des de La Taka es fomentarà la participació de voluntaris i voluntàries que es vulguin implicar en l’organització de les activitats. La valoració que es fa des del servei és molt positiva, a l’espera de concloure un procés participatiu que ha implicat a més de 200 alumnes.


Article Categories:
General
Open chat